RSS:     

marți, 16 octombrie 2007

Web-ul negativ

Citesc despre o intrunire in curs de desfasurare la Bucuresti. I se spune Toolbox, online communication si aflu cite ceva despre ea de aici. Eu prefer discutiile la o cafea dar, daca tot e comunicare online, poate descifrez si eu cu aceasta ocazie ce se ascunde in spatele "comunicarii corporative". Suna spectaculos.

Am gasit deja doua surse concise, rapide si de incredere: Scarlatescu.ro si Ionut Oprea.

Aflu despre un invitat care vorbeste despre "Consumer Generated Media, esenta web 2.0".
Asa da, las "comunicarea corporativa" pentru alta data.
Sa vedem:
"Web 2.0 nu e tehnologie, e bazat pe oameni si interactiunea intre ei cu ajutorul tehnologiei." Aha, secretul lui Polichinelle!

Dar web 2.0 ce este? Urmasul lui web 1.0 care era cam tot pe-acolo si care se tragea din web 0.0 care facea cam acelasi lucru.

Aici, la web 0.0, m-am pierdut. Web 0.0, adica "email, text, newsgroups", adica web-ul dinainte de web. Orice ar fi, noi azi ii spunem web.

Dar inainte de 0.0?
Mult inainte de 0.0, scrie in prima pagina a unei batrine carti numita, ciudat, "Teoria transmisiunii informatiei" (e tehnica, nu-i de citit!), oamenii aprindeau focuri pe dealuri.
Web-minus-cinci!

5 comentarii:

Anonim spunea...

E o logica OK in ceea ce s-a spus, fie ca ne plac termenii astia web x.0 sau nu.

Poate cand vor fi online prezentarile pe site-ul conferintei iti va fi mai clar.

Frobenius spunea...

Desigur.

Anonim spunea...

Domnul respectiv incerca sa explice, folosind sintagme familiare celor din sala, web 1.0 si web 2.0, ca tendintele pe care le manifesta ambele etape din istoria internetului au radacinile chiar inainte de ceea ce numim noi inceputul internetului asa cum il stim astazi, adica inainte de web 1.0, in newsgroups si bulletin boards.

Daca mai ai si alte intrebari privind conferinta asta, intreaba-ma si iti raspund cu placere.

Frobenius spunea...

Ca unul care a inceput "in newsgroups si buletin boards" (mai bine zis am continuat) ma straduiesc sa-mi raspund, pe cit e posibil, singur la intrebari. Cind nu ma descurc apelez si la altii.
Eu sper ca nu v-ati suparat pe mine. Asa sint eu, mai neserios.
Va multumesc, si tie Ionut, si lui Mircea, pentru efortul de a pune online cite ceva din ce s-a intimplat acolo!

Anonim spunea...

Nu e nici o suparare :)