RSS:     

marți, 16 octombrie 2007

Statistica din blogosfera prazulie

Aminteam ieri, 15 octombrie, despre initiativa Blog Action Day.
Pe site-ul blogactionday.org exista o lista cu 15861 bloguri avind autori care au consimtit de buna voie sa participe si au anuntat organizatorii de hotarirea lor. De fapt au promis ca se vor alatura. Au promis ca ieri, 15 octombrie 2007, pe fiecare blog din cele 15861 se va gasi un "ceva" cu si despre mediul inconjurator. "Ceva"-ul fiind lasat la libera alegere a fiecaruia.

Am fost curios cite blog-uri românesti sint acolo. Trebuie sa precizez ca am cautat doar blog-uri asezate pe un domeniu .ro (e posibil sa mai existe si altele pe .com sau .org sau altceva). Am considerat sufixul .ro ca fiind cel reprezentativ.
Dupa o cautare rapida am identificat impresionanta cantitate: 24.

Mi-ar mai trebui o referinta, un punct de sprijin, oricare, nu vreau un rezultat stiintific argumentat strict si foarte corect. La Internet System Consortium gasesc:

Distribution of Top-Level Domain Names by Host Count - Jan 2007
all hosts: total = 521711163
.ro: total = 1234098

Bun si acesta, nu mai caut altceva. Raportul rezultat il socotesc destul de aproape de 24 / 15861, raportul iubitorilor de frunza verde, riu si ram. E bine.

Deoarece 24 de site-uri nu sint foarte multe, am mers mai departe incercind sa vad cite dintre ele si-au respectat promisiunea. Rezultatele, in ordinea data de momentul inscrierii in lista celor 15861, se afla mai jos. Cu nume, link-uri si o promisiune asumata voluntar.

Si-au respectat promisiunea (11):
IT Blogger - Guiman - Sorin Tudor - Cantece-de-leagan - I live it to share it - iQ666 - La ce mai cascam gura prin oras - Ex-silentio - Florin Grozea (Hi-Q) - Thomas Koch - Simplitate
(fara comentarii la ce au gasit de pus in blog-uri, fiecare a avut dreptul la incalzirea sa globala)

Nu si-au respectat promisiunea (13):
Energreen - Strainu.ro - UNDe - Lucian Ilica photography - Herald - 2creative - You know the day destroys the night... - rss feed romania dev log - aglomerarispontane - Groapa cu prosti - Cristi Rus - About branding, design, ... - abitir - VELORUTIA

In procente: DA - 45%, NU - 55% (valori rotunjite, verificare facuta astazi la ora 9)

Sint semnificative procentele? Poate ca da, poate ca nu. Poate ca este o poveste derizorie, poate ca nu. Conteaza mai putin, important este ca am mai obtinut o statistica. Daca nu stiti, aflati acum: era nevoie de ea.

(Nu am gasit acolo nume celebre din categoria Liviu Mihaiu, Dragos Bucurenci, Mihaela Radulescu. De fapt nici nu mi-am inchipuit ca le voi gasi. Era doar o lista cu blog-uri. Candidatii la premiul Nobel pentru pace se aduna intotdeauna in alte parti.)

5 comentarii:

Emil Petru spunea...

salutare,
criteriul de cautare folosit nu e chiar "tare", bine ca l-ai facut. Ar mai fi bloguri pe la blogspot cum este si al meu(http://emilpetru.blogspot.com/)...si prin alte locuri...yahoo...wordpress..etc.
eu am mai cautat si pe google dupa --- "Blog Action Day" romania --- si am dat de urmatorii:
http://www.timmi.ro/blogs/blog-action-day/
http://www.banateanu.eu/2007/10/blog-day-action-adica-despre-noi.html
http://andreea.oricum.ro/2007/10/15/blog-action-day-environment/
http://www.businessideas.ro/blog-action-day/

poate unii doar au uitat...poate mai scriu si zilele viitoare...oricum, bine ca se discuta despre mediu...

Frobenius spunea...

Nu mi-am propus o abordare exaustiva, ar fi fost un consum mult prea mare de timp. M-am oprit la .ro ca fiind cel mai evident in ceea ce priveste originea si cel mai simplu de gasit.
Statistica rezultata este mai mult o joaca. Ideea era ca daca dispui de o gramada poti sa gasesti destul de usor un criteriu care sa iti serveasca la ce fel de ulterioare concluzii doresti.
In ceea ce priveste problemele actuale de mediu, e bine sa ne ferim sa fim prea naivi. Mai este mult pina departe. Deocamdata e doar un... web 2.0.

Groapa cu prosti spunea...

Eu am uitat .... sa-l adaug :-( ! Deci imi merit locul la cei care nu si-au respectat promisiunea!

Radu
http://groapacuprosti.ro

Anonim spunea...

si eu imi merit locul:(( am primit reminderu in bulk si mailu care ma informa ca s-a terminat campania in inbox...
stiu ca nu e o scuza prea buna si car fi trebuit sa-mi amintesc oricum...
uuuf m-am enervat grozav ca n-am apucat sa scriu dar a fost tardiv...

Anonim spunea...

aglomerarispontane şi-a respectat promisiunea, dar cu o zi mai târziu. ne cerem scuze. http://aglomerarispontane.weblog.ro/2007-10-15/200739/Pisssink-for-a-better-future.html