RSS:     

duminică, 11 martie 2007

Cheile web 2.0

2.0! Content. Voi aduceti caramizile, eu le stivuiesc, edificam content-ul. Sti-vu-i-re! Adica blog. Subiecte? Girla. Sau... chei. Sa fie multe! Hai, nu mai asteptati, aveti fiecare citeva chei!

Din cind in cind imi iau in serios rolul de consumator de continut, si incerc, dupa puterile mele, sa contribui la salvarea web-ului. Web 2.0, desigur. Cum? Consumind excesul de continut, la fel de desigur!
Asa am dat peste "pimp my keys". Sau "cheile noastre si povestile lor". Cu toate elementele 2.0 necesare.
Cineva a gasit ideea. Nu stiu daca mai sint astfel de colectii de poze cu chei. La ce aglomeratie de continut s-a facut deja pe web, nimeni nu are cum sa stie tot. Sint poze cu semne de circulatie, cu pisici, cu muste, cu capace de canal (o fi Kanal?), cu surubelnite, piulite, suruburi, cu tot ce ti-ai dorit sa vezi in cit mai multe exemplare pe cind n-aveai pe-acasa decit unul. Legaturi cu chei sa fie atunci!
Din start subiectul te duce cu gindul la valoare. Care, in zilele noastre, stiu pina si copiii cu cheia la git, se cere a fi protejata sub cheie. De ce nu am porni, gospodareste, de la cheie?
Numele este perfect si bine plasat in context 2.0. Nu ajunge doar sa alegi un loc, la ce bun daca nu-l gaseste nimeni? "Cautatoarele" pot ajuta, utilizatorul bine adaptat 2.0 cauta adesea dupa "pimp", oricare ar fi semnificatia cuvintului; folosindu-l cresc sansele de a iesi in fata. Si obligatoriu "my keys". "Cheile mele" ar da un aer vetust, complet nepotrivit. Globalizarea impune.
De aici incolo, cadrul fiind creat, utilizatorii pot da navala. Cam asa: in 9 Martie sint 12 contributii, pina pe 11 Martie au crescut la 14. Presupun ca procesul este in curs si viitorul ne va arata mai multe, foarte multe, chei.
Paisprezece seturi de chei se pot privi. Dar ce se va intimpla cind numarul lor va ajunge la 1400?
La 14000? Nu-mi bat capul de-acum, mai bine cercetez cu atentie ce am sub ochi.
Si vad: din paisprezece voluntari patru sint directori (sic!). Adica 30%, cu o neglijabila aproximare 2.0. Restul au preocupari ceva mai banale: student, fotograf, artist. "Boarderitza" nu stiu ce inseamna, cred ca e deja din web 3.0 si nu ma bag. Ajunge pentru un nucleu de "retea sociala"? Ramine de vazut. Scoaterea in evidenta (cu intentie) a desfacatoarelor de capace de la sticlele de bere pare sa asigure un teren suficient de fertil.
Toata tarasenia este recent declansata asa ca am sa ma opresc aici. Este indeajuns pentru azi. Continuarea si analiza completa, dupa primele 140 de legaturi cu chei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Calitatea de boarderitza ofera un posibil raspuns 2.0 la intrebarea aia adresata lui Emil Brumaru, cu romanul si ce mai naste din el. Pentru o fiinta care se da cu placa pe asfalt sau pe zapada, a se recomanda intr-un context oarecare drept boarderitza este cam cum te-ai recomanda tu drept "content hunter" sau "Web 2.0 basher". Iar a se recomanda ca atare intr-un context unde ceilalti isi specifica meseriile (a.k.a. "joburile") trimite la echivalentul a ceea ce in traducere pre-Web s-ar fi numit indeobste "rapidist".