RSS:     

joi, 8 martie 2007

Intitatul cutural este o persolalitate

Lumea 2.0 este o schimbare continua. Daca nu schimbi, daca nu vii mereu cu ceva nou, dispari.
Te omoara concurenta. Continutul este mai greu de schimbat. Mai usor se schimba forma. In timpurile vechi se vorbea despre blana si narav. Naravurile au ramas aceleasi, blana este elementul dinamic.
Suplimentul intitulat "Timpul liber" (apare saptaminal si se distribuie impreuna cu ziarul Romania libera) se straduieste din nou sa-si schimbe blana. In mare graba. Care graba, ar trebui sa stie si editorii, are prostul obicei sa strice treaba. Sau, in versiunea 2.0, "proiecul".

3 comentarii:

Anonim spunea...

Totul e sa foloseasca suficient de frecvent cuvintele cele noi incit sa se impuna in vocabularul 2.0. Cum s-au impus "pron" in loc de "porn", "biatch" in loc de "bitch" sau "mortage" in loc de "mortgage". Dar e adevarat ca astia cu "mortage" au fost spamuitori care voiau sa evite in felul asta niste filtre... nu e cazul cu intitatii si cuturalii. Poti sa cauti insa pe Google cuvintele astea, o sa ai surprize!

Frobenius spunea...

Ti-am ascultat sfatul si am constatat ca "proiecul" este bine si divers reprezentat. Exista "proiecul pilot", "proiecul de buget", "proiecul de lege". Ma simt deja ca un amarit de provincial ramas in urma vremurilor.
Ma tem ca miine o "intitate superioara" imi va confisca "actul de intitate" pentru delictul de a nu considera universul o "intitate indivizibila". Singurele-mi sperante de salvare sint "Simpozionul International Cutura-Traditie-Toleranta" si "Casa de Cutura Geo Bogza Campina".
Google dixit!
Cautatorul prin cele tiparite pe hirtie nu-l am la indemina.

Anonim spunea...

Mda, nu e rau. Dar eu cred ca forma care se va impune in cele din urma va fi "proeictul", care e mai productiv cu peste 100 de rezultate pe Google decit "proiecul".