RSS:     

marți, 13 martie 2007

Flexibil, de ieri

De ieri Romania Libera si-a pus alta palarie. Cu poze, cu titluri mari, cu zone pe unde bate vintul. Au intrat si ei in rindul lumii. Dimensiunea paginii a ramas aceeasi, palaria a crescut, Maria a fost nevoita sa se restringa. Pina la urma e mai bine. Unii scriu mai putin, altii citesc mai putin, toata lumea e mai odihnita.
Cantitatea de hirtie oferita contra cost nu a scazut. Ziarul este insotit de tot felul de suplimente care pot fi folositoare in diverse imprejurari. Mai pe scurt: un ziar greu, probabil cel mai greu ziar autohton.
Vechea rubrica de inveselire IT a ramas. Am regasit-o in editia de ieri, desi cu semnaturi schimbate. Pina la urma nici nu conteaza semnatura, saminta 2.0 sa nu se piarda.
Asezat sub incitanta dilema "Aniversare sau amenintare", articolul intitulat "Floppy disk-ul iese la pensie" (fara link, din motive puse la dispozitie de editia on-line!) porneste dramatic cu constatarea ca amaritura aceea de discheta "a fost primul sistem extern de stocare a datelor dintr-un calculator". Ni se mai spune ca a fost inventata in 1971, ca nu prea mai este folosita, ca nu se mai vinde si ca istoria sa a inceput in 1967. Fiind vorba de un suport prin definitie flexibil nici nu este de mirare ca istoria sa incepe inainte de momentul inventarii. Nu autorul articolului este vinovat de complicata viata a bietei dischete si nici de spatiul mic in care a fost obligat sa isi inghesuie textul. Nici macar cit o fata de antica discheta de 8". Desi, fiind vorba de "primul sistem", poate s-ar fi impus putin mai mult respect.




In aceste conditii vitrege eu as dori sa ii propun autorului inaugurarea unui serial: "Primul sistem extern de stocare a datelor" in mai multe episoade.
Pentru episodul al doilea am pus alaturi o poza. Daca propunerea mea va avea succes voi reveni si cu alte idei (cred ca mai am pe undeva si o rola de banda de hirtie perforata!).

Niciun comentariu: