RSS:     

miercuri, 7 martie 2007

O avalansa cu efecte 2.0

O avalansa. In Carpati. Pentru cei familiarizati cu locurile astfel de fenomene nu reprezinta ceva neobisnuit. Mai ales in zilele de inceput de primavara. Se intimpla in fiecare an, se intimpla de multi ani. Aproape dintotdeauna.
Uneori avalansa face victime. Natura nu ii iarta pe imprudenti. O constatare trista, venita din lumea reala.
In lumea 2.0 prezenta victimelor este garantia stirii. Subiectul exista, spectacolul poate sa inceapa.
Astazi a avut loc o avalansa. Trei oameni au fost prinsi de torentul de zapada, daca nu cumva chiar ei sint cei care l-au provocat.
Unde? HotNews.ro scrie despre "Masivul Negoiu". Dragii mei promovati la materia numita Geografie, "Masivul Negoiu" inca nu a fost infiintat. In locul sau troneaza abuziv Masivul Fagaras. Negoiu este doar un munte aflat si el in treaba pe acolo, intimplator cu un virf situat al doilea, ca inaltime, din Carpatii romanesti.
Detalii. Minore. Avem trei victime, restul este umplutura. O fi umplutura, dar cu ce o umplem? Cu o poza care, stim bine, face cit o mie de cuvinte.
Mult mai putine cuvinte a economisit Realitatea TV atunci cind si-a ilustrat stirea publicata pe site cu o imagine care nu ii apartinea, pe care o "imprumutase" de pe web si pentru care nu se obosise sa ceara incuviintarea cuiva spre a o folosi. Cind scandalul era pe cale sa izbucneasca imaginea a fost indepartata discret. Nici macar urmele nu se mai vad acum.
Avantajele jurnalismului 2.0.

Completare (1):
Intre timp pe pagina de la RealitateaTV a aparut o alta imagine, evident, diferita de cea despre care am scris mai sus. Pentru cit timp?

Completare (2):
Daca a doua imagine dispare si ea de acolo atunci o sa trebuiasca sa munciti putin pentru a o putea vedea.
http://images.google.ro/images?q=avalanche&ndsp=18&svnum=10&hl=ro&start=54&sa=N
sau direct de pe site-ul sursa:
http://shavalanche.com/images/avalanche_picture2.jpg
("copyright Jeff Ginger" este doar o alta obraznicie!)



Niciun comentariu: