RSS:     

duminică, 17 februarie 2008

Fizica neconventionala de week-end

ProTV, postul de televiziune care îsi merita re-numele si care ne spune în fiecare zi ce-au mai facut "românii", tocmai a descoperit un deal. Nu este un deal oarecare, este dealul pe care masinile si sticlele de bere (golite) urca singure. Minunea, caci numai o minune
poate sa fie, se afla în judetul Bihor, adica acolo de unde vin si sticlele pe care scrie "Izvorul minunilor". Acestea, sticlele, au televizunea lor, sa revenim la ProTV.

Fenomenul i-a pus pe gânduri pe reporterii trimisi la fata dealului. Nu numai pe ei. Ni se spune ca si un profesor de Fizica s-a hotarât sa afle ce se întâmpla. Nu stim daca profesorul de Fizica face si el parte dintre "români" dar este evident ca domnul profesor a cam chiulit de la orele de Fizica, pe vremea când înca mai era elev.

Explicatia este foarte simpla: pe acel deal forta de atractie gravitationala nu actioneaza de sus în jos, asa cum ne-am obisnuit, ci de jos în sus. Întrebarea, pentru ca exista totusi si o întrebare, este de ce masinile se opresc în vârful dealului. De ce nu urca mai departe?

M-am luat cu vorba si am deviat de la subiectul pe care as fi vrut sa-l prezint: superficialitatea reporterilor de la ProTV.
Mi se pare inadmisibil sa bati atât drum pâna acolo, la dealul din Bihor, si sa nu prezinti si cealalta minune a locului. La câtiva kilometri de dealul cu pricina se afla singurul lac în panta din Europa.
Paradis al schiorilor nautici, acestia îsi pun schiurile pe malul de sus si se mai opresc doar pe malul de jos. E drept ca luna Februarie nu este chiar cea mai propice pentru schiul nautic si ca o cazatura este putin cam neplacuta dar... orisicât. În plus nici nu te costa sa urci la loc. Folosesti dealul.

Când telecabinele de pe Valea Prahovei nu functioneaza din cauza... frigului si milioanele de schiori jinduiesc dupa sportul preferat, aceasta ar fi fost adevarata informatie utila.

Niciun comentariu: