RSS:     

sâmbătă, 2 februarie 2008

SEO cu mieunaturi

Daca vrei ca blogul tau minunat sa fie vizitat de tot utilizatorul de web 2.0 atunci trebuie sa ai grija ca el sa fie afisat de catre motoarele populare de cautare în primele 10 (20, treaca de la mine!) de pozitii.

Pentru aceasta este necesar un mic efort de optimizare în asa fel încât sa ai parte de o indexare optima pentru cuvintele cu probabilitate mare de a fi cautate. Nu sunt multe aceste cuvinte. Utilizatorul 2.0 are un vocabular limitat. Extindem putin si, de dragul demonstratiei, consideram o mie de cuvinte.

Ce-ar trebui facut? Sa bati apa-n piua cu toate cele o mie de cuvinte e obositor. Mai bine folosesti o imagine care, stim cu totii, face exact cât mia de cuvinte.

Acum, sa vezi ghinion, imaginea ocupa spatiu, spatiu pe server, spatiu (?) pe teava, mult mai mult spatiu decât amarâturile acela de coduri binare corespunzând literelor din care sunt alcatuite cuvintele. Pagina se încarca mai greu, ce câstigi într-o parte pierzi în cealalta. Daca imaginea nu-ti apartine mai poti avea probleme si cu drepturile de autor.
Solutia: nu pui nici o imagine.

O mie de cuvinte nu, imagine nu, grea problema!

Cum se rezolva? Prin Search Engine Optimization 2.0.
Ca în exemplul urmator: cautare dupa "imagini pisici" folosind Google (pe "Imagini", desigur!). Rezultatul se gaseste în pozitia a cincea si se pare ca are inclusiv darul de a stârni curiozitatea utilizatorului. Verificati!

Unde dai si... unde miauna!

Niciun comentariu: