RSS:     

marți, 15 mai 2007

Timpuri probabile

Nu e de gluma! Dupa cum ne informeaza toti cei care se straduiesc sa ne informeze, incalzirea globala tocmai a inceput. Meteorologii au capatat importanta strategica, activitatea de meteorologie are acum propria ei lege. Ii spune Legea nr. 139/2000 si a fost publicata in Monitorul oficial nr. 148 din 1.03.2007.
Si ca sa va conving ca este o treaba foarte serioasa am sa citez doua paragrafe din lege. Le-am gasit astazi in Romania libera, la rubrica de "informatii utile". Scrie acolo:
"Constituie contraventie in domeniul meteorologiei, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni, urmatoarele fapte: [...]
f) folosirea de catre o persoana fizica sau juridica a datelor si informatiilor meteorologice in alte scopuri decat cele pentru care au fost solicitate;
g) neprecizarea sursei de informare de catre mass-media, precum si de alte persoane fizice sau juridice care dau publicitatii date ori informatii meteorologice."

Mass-media se va descurca ea cumva dar eu, ca "persoana fizica", am voie sa folosesc umbrela si "in alte scopuri"? Sau pot sa scriu pe blog ca "afara nu ploua"?

Niciun comentariu: