RSS:     

sâmbătă, 12 mai 2007

Puterea exemplului ciclabil

Noul ministru de la Ministerul mediului este hotarit sa foloseasca pistele ciclabile puse la dispozitie de catre Primarie. De ieri domnul ministru a renuntat la automobil si va folosi in fiecare zi o bicicleta. Dovada a fost imortalizata imediat de sirul de reporteri si operatori aflati intimplator in fata cladirii ministerului exact la ora la care se semneaza condicile. Se poate inca vedea aici.

Exemplul sau laudabil este de asteptat sa fie urmat si de ceilalti demnitari. Nu stiu daca vestea initiativei a ajuns si la seful guvernului dar in cladirile invecinate ideea a fost deja intimpinata cu mult entuziasm.

In premiera absoluta, in imaginea care urmeaza puteti vedea o mica portiune de la intrarea in Parlament, asa cum va arata ea Luni, 14.05.2007, dimineata. In cadru nu au incaput toate bicicletele. Eu am numarat doar pina la 322 dupa care m-am oprit; am considerat ca sint destule.



Citeva date statistice: 1,4 miliarde de biciclete circula in prezent prin lume; numai in China sint 500 de milioane de biciclete si, printre altele, 35000 de decese pe an in urma accidentelor de bicicleta (informatii preluate de la International Network Archive).

Niciun comentariu: