RSS:     

miercuri, 19 septembrie 2007

A innebunit ursu'

Stirea zilei este astazi din ciclul "ne-au napadit ursii!".
Una, doua, trei, patru televiziuni doar la o cercetare rapida.

Pentru cei care nu stiu, Sanatoriul de nevroze din Predeal nu este in localitatea Predeal. Institutia se afla linga soseaua care leaga Predealul de Risnov, intre Predeal si Piriul Rece, la citiva kilometri dupa semnul rutier care marcheaza iesirea din Predeal. Un loc ales pentru linistea padurii, pentru aerul curat, de munte. Demult.

Deoarece mass-mediul nu ne forteaza gindirea prea tare, pentru exercitiu, sa incercam sa ne punem in locul ursului, poate aflam si ce cauta acesta acolo.

Urs matur si responsabil, cu doi copii care trebuie hraniti, imbracati (cu blana, nu cu haine ieftine aduse cu vaporul din China!) si, de doua zile, trimisi la scoala cu ghiozdan, carti, caiete, pixuri si creioane. Vine si iarna miine, poimiine. Nu este treaba usoara atunci cind trebuie sa rezolvi toate acestea doar din bucata de padure unde soarta cruda te-a asezat.
Padure? Padure era pe vremea bunicului-urs, atunci cind oamenii stateau in oras. Acum nu se mai stie unde se termina Predealul si unde incepe Piriul Rece. Vai de sufletul nostru cel ursesc!

Si, colac peste pupaza, (urs fiind, va reamintesc) afli dis de dimineata, din ziar, ca ploiesteni nemultumiti vor sa-ti trimita si hoardele de ATV-isti pe cap.

Oricit ai fi de mare si voinic si tot iti vine sa innebunesti!

Niciun comentariu: