RSS:     

marți, 18 septembrie 2007

Despre cum am ratat locul 1 in blogosfera


S-a intimplat ieri. Dis de dimineata, nici n-apucasem cafeaua sa o beau, suna telefonul. La capatul celalalt al... (uf, era telefonul mobil si acesta n-are fir!). La capatul celalalt era un prieten aflat intr-un sat pierdut prin Apuseni. Cu voce ingrozita imi spune ca acolo se zguduie pamintul, cu oameni, cu case, cu munti cu tot. Lumea a iesit pe sosea, popa striga ca a venit sfirsitul lumii, primarul a baut o sticla intreaga ramasa din fondurile Phare de acum doi ani si nu mai poate vorbi, invatatorul e plecat in Spania, cei de la dispensar sint dusi de doua zile prin munti dupa ierburi de leac, nu are cine sa-i ajute. In mine le este speranta, trebuie sa aflu ce se intimpla si sa le spun apoi si lor, viata le atirna de-un fir de ata si firul il tin eu.

Cutremur? CUTREMUR?

Inventez pe loc niste incurajari si promit sa revin cu un telefon imediat ce aflu ceva.

Ma pun pe cautat. Calculator, Internet, "fizica pamintului"... Fizica pamintului e la ora de chimie a cerului, imprumuta liste de aiurea, n-am ce sa vad acolo. Mai sint unii care se dau specialisti in hazarde naturale dar si acelora le-a stat ceasul inca de prin 2004.

Trec la telecomanda. Avem televiziuni de nisa care aud toate soaptele lui Mutu, imposibil sa nu aflu ceva. Si aflu. Incep scolile, seful guvernului o sa cinte astazi pentru elevi, pe undeva pe linga Bucuresti dar nu prea departe deoarece s-au anuntat mari blocaje de trafic (presupun ca unele noi, pe cele vechi le stim deja), pensiile private nu mai sint loterie, au devenit a patriei mindrie, alte blocaje de trafic, alte pensii, alte scoli, din nou blocaje.... nici un cutremur. Si eu ce fac?

Ma intorc la calculator lasind televizorul sa functioneze. Dinspre televizor ma ataca o voce libidinoasa. Ma uit indignat si vad o reclama in care un individ gretos, imbracat in alb, ma anunta ca a primit o scrisoare de la doamna Florenta (nu, nu este reclama la cafeaua care doboara postasi, e una noua, cel putin pentru mine). E prea mult. Cu blocajele din trafic m-am obisnuit dar nu o cunosc pe doamna Florenta si nici nu ma intereseaza scrisorile ei. Televizor oprit. Liniste. N-am aflat insa produsul laudat ca sa ma pot feri de el. Nici despre cutremur n-am aflat.

Ma uit prin rss-reader (fara reclame stupide pentru cumparatori batuti in cap). Trafic infernal, scoala, pensii, scoala, trafic... degeaba. La fel prin bloguri. Se pare ca sint singurul care stie de cutremur.
Ce-ar fi sa fac o poza cu ceasul din bucatarie si sa pun poza si stirea pe blog? Mai scrie cineva despre cutremur, pac, la razboiu'!, ii dau cu ceasu-n cap. Sint primul care a descoperit cutremurul, stirea zilei pe-un blog, celebritate. Lumea ma va arata cu degetul pe strada, se va scrie despre mine in ziare, vizite pe blog de o sa dea contorul pe dinafara, pun reclame cu Rolls Royce in header, pot deja sa donez cei 100 de euro din viitoarea pensie privata. Om m-am facut! Dar daca nu a fost cutremur? Imi trebuie o confirmare. Macar una.

Trag cu ochiul la americani. Astia le stiu pe toate. Dezamagire, nici ei nu stiu nimic. Timpul trece, niste oameni speriati asteapta de la mine o veste, blog-ul ramine in pauza, neactualizat.

Ca sa nu mai lungesc povestea, am asteptat pina seara. In Apuseni drumurile sint proaste si, dupa cum stiam deja, era ziua blocajelor din trafic. Nu am aflat nimic. Mi-am cautat prietenul si i-am povestit resemnat despre propria-mi neputinta.

Astazi nu mai sint blocaje in trafic. Desi sint tot atitea masini cite erau si ieri. Blocajele au fost epuizate, Mutu nu vorbeste.
In schimb, la ora 9 am (sau 7:27 dupa un alt ceas) apare bomba: extraterestrii! Peste doua ore vin si detaliile: cu cap oval (ca varza!). Au navalit in Mehedinti dar eu stiu deja ca ieri au fost in Apuseni. Mai trebuie doar sa aflu daca prietenul meu mai are vreo varza intreaga in gradina.

Sint ghinionist. De-azi dimineata sun si nu-mi raspunde nimeni la telefon.
Alooo, ce faceti acolo? Mai aveti varza?

Niciun comentariu: