RSS:     

luni, 5 februarie 2007

Jandarmeria montana 2.0

Daca este sfirsit de saptamina si daca este iarna atunci e musai sa existe macar un accident pe la munte. Pentru impresionat sedentarii care simbata sau duminica seara stau si se uita la senzationalele salvari de imprudenti transmise in direct la televizor.
Frecventa cu care se repeta astfel de reportaje-soc te poate face sa crezi ca televiziunile cu pricina si-au angajat echipe de "salvatori" pe care le trimit in teren ori de cite ori hotaraste mai marele din regie. Gresit. De fapt salvatorii sint cei care nu mai concep sa iasa din casa daca nu exista macar un car de reportaj prin preajma. Cum, necum, "salvarea" are loc exact in intervalul emisiunii de stiri, reporterul de la fata locului participa entuziast, "salvatorii" se comporta intotdeauna eroic. Pe sticla. Impresionant (pentru cei impresionabili).
Cazul concret: Bucegi (locul unde se intimpla intotdeauna ceva!), jandarmeria montana in rolul salvatorului de serviciu, ProTV-ul care "informeaza". Detalii: aici. Pentru "zecile de kilometri" facuti de jandarmi in alta directie decit cea buna (asa reiese din reportaj) si pentru ca a scapat cu viata dintr-o primejdie in care nu s-a aflat, imprudentul urmeaza sa fie amendat. Asa ii si trebuie daca umbla pe coclauri fara sa tina seama de desfasuratorul stirilor ProTV!
O parte din adevar reiese din comentariile de pe site. Nu si faptul ca telefonul buclucas de la care nu a fost posibila legatura (din lipsa semnalului) era in reteaua Cosmote, cea care ofera "acoperire garantata pentru 92% dintre romani". Unde si citi sint restul de 8%... alta poveste.

Niciun comentariu: