RSS:     

marți, 10 iunie 2008

Cu parcul prin Europa (cu mici, cu bere, cu cai putere)

Despre soarta trista a lacului din care izvoraste Bistrita Aurie am mai scris aici. Lacul se afla într-un Parc. Al doilea în ordinea data de lista-pomelnic: Parcul National Muntii Rodnei.

Ce-ati spune daca ati vedea în mijlocul Cismigiului (sau oricare alt parc urban, de oriunde) un 4x4 pus exact în mijlocul unui rond de flori si alaturi de el un individ privindu-si pofticios sticla cu bere în timp ce pe gratarul încins sfârâie si fumega micii?
Imposibil, veti spune. Acolo este parc, e un gard, e un paznic, sunt "sapte ani de-acasa" (???). Nu este permis asa ceva!

Daca acolo nu este permis, de ce ar fi permis în Parcuri? Pentru ca nu e gard? Pentru ca Parcul este mai întins decât poate sa zareasca privirea unui paznic? Sau poate anii aceia "sapte" s-au pierdut sub rotile masinii?

Imaginile de mai jos sunt proaspete: 8 Iunie 2008.
Locul: în Muntii Rodnei, pe malul Taului Stiol, zona protejata, patrimoniu UNESCO, Parc National, loc unde se intra cu pasul, cu sufletul si, eventual, cu aparatul de fotografiat. Si ce daca?

*** *** ***


*** *** ***


Povestile de felul acesta ar trebui sa aiba si sfârsit. Muntele este mare dar nu infinit!

*** Ai citit? *** Îti pasa? *** Transmite mai departe! ***

Nota: multumirile pentru imagini merg astazi catre Cristina Griga dar si catre Petru Goja, cel care nu le-a ascuns, ci le-a aratat si altora!


4 comentarii:

Anonim spunea...

Si ce ai facut? pe cine ai sesizat?
ai luat nr masinilor? cine se ocupa cu protectia unde era? ce facea?
faceti treaba pana la capat daca va pasa

Frobenius spunea...

Cred ca din text rezulta ca imaginile nu-mi apartin. Eu doar ma bucur ca apar si astfel de intrebari. Exista si raspunsuri. Intru lamurirea nelamuritilor: imaginile au ajuns si la "autoritati". Cit despre "treaba pina la capat", cine si cum o face, cine si cum are datoria sa o faca... am mai povestit pe aici. Si poate ca voi mai povesti.

Laci spunea...

Si la Lacul Iezer (rezervatie a biosferei!) e similara situatia. Urca cu masina pana la cabana meteo, de unde merg pe jos pana pe malul lacului, cu berea si cu casetofonul. Rezultat: muzica tare, ce se aude prin toata caldarea, scaldat in lac si gunoi.

Inca ceva: niste oameni urca sa culeaga radacini. Asta inseamna ca scot florile din pamant, tai radacinile si apoi arunca florile. Da, in mijlocul "rezervatiei".

Anonim spunea...

Esti culmea si tu. Nu ar manca si ei un mic? Ce te pui stavilar in calea fericirii omului. sic.:)
Sa sfaraie micii!