RSS:     

marți, 24 iunie 2008

Apa de ploaie pe vreme de canicula

Prognoze meteo pentru Miercuri 25.06.2008:
Bucuresti: 36° cu senzatie de 42°
Zaragoza: 32° cu senzatie de 30°

Zaragoza e în Spania (Aragon). Ceva mai la sud decât Bucurestiul. La Zaragoza ar trebui sa fie canicula, nu la Bucuresti.
De unde-i racoarea de la Zaragoza?

Dupa cum zice sloganul publicitar, la Zaragoza are loc cel mai mare festival al apei din lume. Între 14 Iunie si 14 Septembrie 2008 acolo se desfasoara expozitia internationala dedicata în acest an "apei si dezvoltarii durabile".

Participanti: 105 natiuni. Care au primit fiecare câte un pavilion în complexul expozitional.
De pavilionul românesc se ocupa Ministerul Mediului. Aproape cinci milioane de euro au fost rezervate înca din iulie 2007 pentru finantarea participarii României.

La 13 Iunie a fost inaugurarea oficiala a expozitiei. O suta patru pavilioane erau pregatite. Pavilionul românesc... copilul ploii.

Pe 29 Iunie va fi ziua dedicata Dunarii. În viziunea dezvoltata durabil a Ministerului Mediului de la Bucuresti (caldura mare!), Dunarea sau nu mai trece prin România sau a secat. Caci România, tara dunareana, înca nu poate arata un pavilion.
Vor fi fost ele cinci milioane de euro si aproape un an de zile, dar de unde atâta apa pe asa o caldura? Mai bine mediem o bere între un Prius s-un fursec. Expozitia, pavilionul, reprezentarea... acestea-s apa de ploaie.

Pe 10 Iulie e ziua dedicata României. Pâna pe 10 Iulie poate se-ndura sa ploua si la noi.

Întru aranjarea ploilor, astazi domnul ministru al mediului si dezvoltarii durabile a obtinut aprobarea sefului de guvern pentru înlocuirea "Comisarului General al Autoritatii de Management a Proiectului Expo Zaragoza 2008". La asa o titulatura ar fi trebuit deja sa ploua cu clabuci.

Ceva mai multe detalii se pot gasi aici.

Niciun comentariu: