RSS:     

marți, 6 noiembrie 2007

La Piatra Craiului, care este

Haida si noi la Piatra Craiului, daca Bucurenci a fost la Piatra Craiului, Antena saispe nu poate si ea sa se mearga la Piatra Craiului?
Caci si la Antena e ecologisti din aia care merge si iubeste natura.

Natura unde este parc, adica e Parc Natural, care este. Mai e la unii si Parc National, dar acolo parcul este de la natiunea si de natiune o sa dam la Jurnalul nationale care tot de la noi de la trustu' este.

Parc natural, parc national, complicata treaba. Dar, daca nici noi nu stim prea bine cum sta treaba cu parcurile astea, prostu' care e cu ochii pe noi n-o sa se prinda nici atit. Bag-o asa!

Mai incurcata e aia cu conservarea, daca astia au pus pe-acolo conservanti? Bai, Lulu, unde e conservantii aia? Ca noi n-am tinut minte decit ca ne-ai zis ca "la Poiana Vladusca" e drum care duce la Piatra Craiului. La toata Piatra Craiului, nu la cinspe mii de hectare, unul cite unul.

Si legea aia, care acum e cu un hectar, zic unii ca atunci cind s-a facut prapadul de acolo legea era cu trei hectare. Asta a fost cu niste ani in urma, de unde sa stim noi, pe-atunci Antena saispe avea alte treburi, nu ne ardea noua de paduri si nici nu era subiectul la moda. Acum e fierul cald, ce naiba, ne ia Bucurenci caimacul!

Ce zice prostu' ala? Ca legea spune ca trebuie sa plantezi padurea la loc? Sa-l vedem noi pe ala care se baga prin noroaie sa puna copaci acolo. Las-o, domnule, asa cum e acum, telenovela cu drujbe si autori necunoscuti. Da-o-n... padure de lege!

Avem si noi subiect, mai bem o bere la Bran, e super acolo, e si vampiri, ne facem si ecologisti cu ocazia asta. Basca prima de la sefu' ca i-am mutat opinia publica din curte!
Din care curte? Curtea lu' trustu', care este!

Completare: Jurnalul nationale prinde si el subiectul, din mers. Intr-o oarecare masura, cu ceva mai multa seriozitate. Nu foarte multa, ce este prea mult strica. Ca sa nu faca nota aparte, onorabilul Libiu Mateescu, geograf prin vocatie, silvo-ziarist din necesitate, arunca bustenii in "Valea Rucarului". O vale admirabila, sublima, putem zice (si noi precum, cindva, Maestrul).

PS:
E bine ca se incearca aducerea in discutie a subiectelor legate de distrugerea padurilor, e rau ca se face acest lucru fara o minima documentare, fara profesionalism, superficial, cu tenta de senzational. Imaginea asociata acestui text este din Poiana Vladusca. De acum trei ani (septembrie 2004). Intre timp, in Piatra Craiului, situatia s-a mai schimbat. Se taie insa la fel de barbar in alte zone ale tarii. Mai greu de ajuns acolo fara sa iti murdaresti pantofii. "Defrisarile din Piatra Craiului" au devenit o moda, in timp ce taierile de padure din restul tarii se desfasoara fara a fi deranjate de "incisiva" noastra mass-media. Cind se taia in Piatra Craiului (trei-patru-cinci ani in urma) semnalele de alarma trase de diverse persoane (inclusiv subsemnatul) au fost in totalitate ignorate de vajnica noastra media. Presa scrisa si cea audio-vizuala. Alta era moda de atunci. Conservarea padurilor nu este insa o moda. Este o necesitate.

Niciun comentariu: