La circul cu virusi (spectacolul continua)
Mi-am cumparat un ziar. Chioscul era pe partea cealalta a strazii. M-am dus la trecerea de pietoni, am asteptat ca semaforul sa se faca verde, am traversat, am pregatit banii, am spus "buna ziua!" si am rugat vinzatorul sa-mi dea ziarul ales. Am platit, am luat ziarul, am multumit.
In timp ce eu faceam toate acestea un individ obez a trecut strada in fuga ignorind trecerea de pietoni si semaforul, a intrat in fata rindului ce se formase la chioscul de ziare, a insfacat un ziar si a fugit cu el fara sa il si plateasca. Acelasi ziar pe care eu urma sa il cumpar citeva secunde mai tirziu.
Fiind acelasi ziar, amindoi am avut parte de acelasi articol prost. Acesta. Am mai scris despre subiect, e din aceeasi sursa, doar ziarul este altul. Eu l-am citit linistit, legal, cu "licenta", el a folosit o varianta de "pirat". Articolul, sa-mi fie cu iertare, tot prost a ramas.
Ceva mai tirziu l-am revazut pe individul obez. Incercase sa inghita ziarul fara sa il mestece si ii ramasese in git.
Concluzii:
1. Calitatea produsului nu este determinata de modul de procurare.
2. Exista si produse necomestibile. Nu se recomanda ingurgitarea lor pe nemestecate.
3. Folosirea de produse piratate provoaca obezitate (nu stiu daca obezitatea este rezultatul actiunii unui virus, astept lamuriri de la specialisti).
3 comentarii:
Dar nu generaliza. Daca piratul obez, insfacind ziarul, l-ar fi rupt din greseala (poate chiar la pagina cu articolul respectiv)? Sau l-ar fi mototolit smulgindu-l de pe taraba? Oare nu rezulta de aici cit de indoielnica e calitatea de ansamblu a unui produs fara licenta?
Neavind licenta nu ar fi avut nici garantie. Aceea care iti spune (dupa ruperea sigiliului) ca l-ai cumparat de buna voie, e greseala ta si... sa fii sanatos!
In privinta pagubei, imi permit sa observ ca piratul iese oricum in avantaj, fiindca daca articolul ala i se pare si lui prost, are prilejul sa-si zica: macar n-am dat bani pe ziar!
Trimiteți un comentariu