RSS:     

sâmbătă, 28 martie 2009

Puiu

Urmărind titlurile de prin ziare (dincolo de titluri nu prea sunt motive să treci) mi-am adus aminte de o poveste mai veche. Dar încă actuală.

În plin avânt al "epocii de aur" circula un zvon cum că laboratoarele secrete de la Crevedia zămisliseră soluţia care avea să rezolve problema hrănirii întregului popor. Era vorba de un pui mai aparte, puiul cu cinci picioare. Singurul necaz era că, având atâtea picioare, puiul fugea repede şi era greu de prins. De aici şi faptul că, fiind cam puţini, puii nu ajungeau pentru toţi.
La zile importante magazinele "băgau" pui. Dacă iţi doreai şi tu unul trebuia să te aşezi la coadă cu mult înainte de ora de deschidere. Dădeai din coate, suportai cu stoicism rigorile cozii, strângeai din dinţi dar, cu ceva noroc, până la urmă te alegeai cu o punga soioasă din plastic în care se presupunea că ar fi fost mult doritul pui.
Bucuria ţinea până acasă, când descopereai şi ce conţinea punga. Nici vorbă de puiul cu cinci picioare. Mai mult, nici vorbă de pui. Înăuntru găseai doar nişte picioare. Nişte picioare amărâte de pui.

Strâmbaţi din nas, nu vă vine să credeţi? Stingeţi cu toţii lumina şi o să vedeţi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am ajuns aici de pe blogul lui IT Morar. M-a atras numele Frobenius 2.0.
Frobenius ma duce cu gandul la Teorema Perron-Frobenius (are aplicatii in calculul PageRank-ului), 2.0 la IT, dar surpriza, in profile apare domeniul de interes, agricultura. Asa ca nedumerire totala!

Frobenius spunea...

Sunt mai multi Frobenius pe aceasta lume. Si, cum astazi prin "industrie" se intelege cam orice, m-am refugiat in... agricultura.