RSS:     

sâmbătă, 2 iunie 2007

Fumuri

Dupa o indelunga meditatie am hotarit: fumatul este de vina. De vina pentru ce? Pentru orice!
Ministrul sanatatii sanatoase intr-o Europa neafumata m-a ajutat sa ajung la aceasta descoperire. Din iulie 2008 si dupa o perioada de tranzitie in care inca vom mai putea zari luminita de la capatul tigarii. Asa scrie aici. Sau aici.

Este evident ca propunerea inspirata a domnului ministru va rezolva si ultimele probleme ramase prin colturile sistemului sanitar autohton. Intr-o farmacie in care nu se fumeaza nu sint nici cozi, daca farmacia este publica si inchisa. Intr-un spital in care nu se fumeaza nu apar situatii dramatice, daca spitalul este public si inchis. Trecerea spre sanatatea 2.0 este pregatita. Mai trebuie doar reteaua sociala, continutul urmeaza sa vina de la sine.

Ca de obicei, masura anuntata a avut darul sa imparta din nou mult zguduita societate. De aceasta data in fumatori si nefumatori. Prilej de aprinse discutii si intrebari fara rost.

Si, nu pentru prima oara, constat ca in discutiile pro si contra fumatului interventiile nefumatorilor sint, de prea multe ori, excesiv de vehemente si agresive. Sa fie vorba de inca un efect pervers al nicotinei?

Niciun comentariu: